Na een eerste gesprek met de klant en ontvangst van de benodigde technische specificaties doen wij direct een voorstel hoe wij in het betreffende project voort willen gaan.
Doorgaans is na het eerste gesprek wel duidelijk wat de klant wil en in welke richting de oplossing gezocht dient te worden. Met deze kennis worden intern in ons bedrijf oplossingen gezocht. Deze worden met de klant vervolgens doorgesproken en er worden voor zover mogelijk ook budgetprijzen aan gekoppeld.
Tot zover zijn onze diensten geheel vrijblijvend en als de klant aan de hand van de geboden oplossingen toch geen interesse heeft nemen we gewoon afscheid van elkaar. Als de klant echter op basis van het voorstel wel serieuze interesse toont zijn er twee mogelijkheden.
1) Als er geen nader onderzoekswerk verricht dient te worden zullen wij nog steeds vrijblijvend een definitieve offerte maken met vaste prijs en leveringstermijn.
2) Bij meer gecompliceerde vraagstukken dient er veelal wel aanvullend vooronderzoekswerk te worden uitgevoerd en zullen wij tevens een stappenplan voorstellen. Voor uitvoering van deze fase vragen wij doorgaans wel een passende vergoeding.
Het stappenplan kan bestaan uit:
1) Een juiste formulering van de vraagstelling en het doel waar naar toe gewerkt moet worden.
2) Het uitvoeren van een vooronderzoek om oplossingsmogelijkheden te genereren.
3) Het maken van een rapportage met de mogelijke oplossingsrichtingen en budgetten.
4) Het maken van een keuze en het maken van een offerte met vaste prijs en leveringstermijn. Tevens worden de mogelijke besparingen en de terugverdientijd van het project berekend.
Na de offerte kan de klant natuurlijk altijd nog besluiten niet met het project verder te gaan. Daaraan zijn geen kosten verbonden mits daar vooraf nadrukkelijk afspraken over zijn gemaakt.
Als het project verder wordt vervolgd en de opdracht wordt door de klant gegeven zullen aan de hand van een planning de volgende werkzaamheden door ons worden uitgevoerd. De omschreven fasen zullen in de tijd in een aantal gevallen elkaar kunnen overlappen.
1) De mechanische ontwikkeling: De machine wordt geheel op schaal tot in het kleinste detail ontwikkeld en getekend.
2) De inkoop van onderdelen en componenten.
3) De ontwikkeling van de besturing en het maken van elektrische schema’s en aansluitlijsten.
4) De samenbouw van alle delen en het aansluiten van de besturing
5) Het schrijven van besturingssoftware.
6) Het testen van de machine en software.
7) Het installeren van de machine bij de klant
8) Het in productie nemen van de machine en het optimaliseren van de software.
9) Het bieden van opleiding aan personeel.
10) Het verstrekken van service en nazorg.